Akoestiek

– Stel: u bent lekker aan het werk, gezellig samen met collega’s in een kantoortuin.

– Stel: u hebt een woning gekocht om onder te verhuren aan studenten. Een nieuwe onderneming en u heeft er zin in.

– Stel: u start een dansschool. U hebt een prachtig pand gevonden.

U krijgt nu te maken met geluid, en wel met bouwakoestiek. In het kantoor samen met anderen werken vindt u heerlijk, maar wat heeft u een last van uw collega die belt!

En die woning die u wilt onderverhuren. U moet nu een omzettingsvergunning aanvragen waarbij u moet voldoen aan de eisen voor geluidisolatie naar de buurwoningen!

Geluidmeting woning

De dansschool is nog een ander verhaal. Vraagt  u zich vooral af wat u gaat doen in de dansschool. Immers, u zult muziek willen draaien op enig niveau. Dan krijgt u te maken met eisen die gesteld worden aan de geluidniveaus is op mogen treden bij uw buren. Grenst het pand bijvoorbeeld aan een woning, dan zult u vooraf moeten bekijken of u kunt voldoen aan die eisen, of dat er maatregelen nodig zijn.

Al deze voorbeelden gaan over bouwakoestiek. SBEA kan voor u een advies verzorgen, situaties doormeten en stukken aanleveren ten behoeve van een vergunningaanvraag!

Andere voorbeelden van akoestische problemen zijn:

– U heeft net een nieuwe woning en u en uw buren ervaren storende geluiden van elkaar. Door een uitgebreid onderzoek met metingen kan worden vastgesteld in hoeverre de woningen voldoen aan de wet- en regelgeving, en kan advies worden gegeven over verbeteringen.

– U heeft net een uitbouw gerealiseerd. De woonkamer met keuken is veel groter geworden en u heeft een zee van ruimte. Echter, als er bezoek is ervaart u de slechte akoestiek in de woonkamer. Men verstaat elkaar niet en gaat steeds harder praten: het zogenaamde ‘cocktaileffect’. Wat kunt u hieraan doen? SBEA kan dit onderzoeken en een advies geven.

Heeft u vragen?

Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op!

Geluidmeting akoestiek

Scroll naar boven