Voor het kantoor van Pleijsier Bouw en Onderhoud heeft SBEA advies gegeven ter verbetering van de akoestiek. In de grote entreehal waren veel akoestische klachten, met name vanuit de receptie. En ook in de grote kantoorruimten met meerdere werkplekken wilde men de bestaande situatie verbeteren. In verband met een ingrijpende aanpak van het kantoor kon dit worden gerealiseerd. Het gaat om een verbeterde akoestiek van de entree/lobby, en de vergader- en kantoorruimten. Door een goede keuze van de plafondplaat, alsmede de toepassing van spreekcellen ontstaat er meer privacy in de kantoorruimten. In de vergaderruimten is het vooral de keuze van het plafond van invloed. En in de entree/lobby zorgt de toepassing van een spuitplafond in combinatie met verlaagde plafondeilanden voor een sterk verbeterde akoestiek en meer rust.

 

De voormalige akoestische situatie is doorgemeten. Er zijn berekeningen gemaakt met verschillende mogelijke opties, in overleg met opdrachtgever en interieurbouwer Intermontage. Hierdoor is een optimaal resultaat bereikt. Hieronder is het resultaat te zien.

 

Entree Lobby